Header Ads

Önizle

Dufold Bobin Etiket

Önizle
Dufold Bobin Etiket
Bobin etiketler git gide geliştirmektedirler. Bobin etiket son dönemlerde fazlaca tercih edilen bir yapışkan olmadı da bu sebeptendir. Bu yapışkanlar yüzeylerine mürekkep hapseden bir yapıya sahip olmaktadır. Aynı zamanda kaliteli bir materyal olmaktadır. 
 
Dufold Etiketler Hakkında Detaylı Bilgi
 
Bobin etiketlerin üst yüzeyleri mürekkep tutan bir materyalle kaplanmıştır. Bunlara çok farklı adlandırmalar da yapılmaktadır. Etiketlerin yüzeyleri diğerlerinden oldukça farklı bir yapıdadır. Yüzeye sürülen sıvı mürekkebi direkt olarak tutar. Akma ya da herhangi bir dağılma yapmayan özel bir yüzeydir. Kağıt cinsi sayesinde ön ve arka yüzün üzerinde farklı kategoriler bulunmaktadır. Belli miktarı termal transfer barkod ile yazılmaktadır. Bu yazıcılar da baskıya uygun olanların yapı ile tasarlanmıştır. Bobin etiketler özel yüzeyleri sayesinde normalden 4 ya da 5 kat daha fazla fiyatta satılmaktadırlar.
 
Üst yüz ve bir de alt yapışkanlı yüzey ile birlikte üretilmektedirler. Bu etiketlerin tamamının arka yüzeyi yapışkanlı olmaktadır. Üstü yüzeye baskı yapıldıktan sonra alttaki yapı etiketten tamamen ayrılır. Daha sonrasında istediğiniz her yüzeye yapıştırabilirsiniz. Yüksek yapışkanlığa sahip olan bu kağıtlar yapıştıktan sonra kolaylıkla kopmamaktadır. Renkli barkod yazıcılar için rulo halinde bir kağıtla üretilebilirler. Aynı zamanda A4 sayfası boyutunda da basılmaktadır. Yazıcıdan çıkacak olan baskılar yazıcının sağladığı çözünürlük kadar net olacaktır. Aynı zamanda bu çözünürlük seviyesi etiketin fotoğraf kalitesini de belirlemektedir.

Kuşe ve Mat Bazlı Etiketler
 
Kuşe mat ve kuşe parlak olmak üzere iki çeşit kağıt yapısı bulunmaktadır. Bu etiketler de yırtılmayan, suya karşı dayanıklı olan etiketlerdir. Bu dayanıklılığı sayesinde piyasadan daha fazla fiyata satılmaktadırlar. Kuşe ve mat yapışkanlı etiketlerin her ikisinin de alt yüzeyleri tamamen beyaz renklidir. Mat ya da parlak olması bunu değiştirmez.
 
Plastik Bazlı Etiketler 
 
Plastik bazlı etiketler de mat, parlak ya da şeffaf olmak üzere üç farklı çeşittir. Bu çeşitlerin hepsi farklı bir kategoride incelenmektedirler. Bu etiketler plastik bazlı yapısından dolayı kolayca yırtılmaz. Aynı zamanda elastik olduğu için suya dayanıklı bir yapısı da olmaktadır. Beyaz renkli mat ya da parlak ve buna ek olarak saydam olan bir yapı skalası ile de zengin ürünleri vardır. Şeffaf olarak da kendi içinde çokça kategorilere ayrılmaktadır. Örnek verecek olursak Afinia ve Primera markaları bunlara örnektir. Bu markaların yeni nesil renkli barkod yazıcıları da bulunmakta. Bu renkli barkod yazıcılarının tamamı sıvı renkli mürekkep ile kağıdı full boyamaktadır.
 
Yüzeyleri sıvı mürekkebin tutması için de sıvıyı tutan bir yapı ile kaplanmalıdır. Aynı zamanda bu yazıcılar mürekkep ile renkli rulo etiket basan teknolojilere sahip cihazlardır. Bu rulo renkli etiketlerin yazıcılarının fiyatı birbirinden çok farklı skalalarda belirlenmektedir. Gün geçtikçe eski tip termal barkod yazıcıların kullanımı da çokça azalmaktadır. Genelde son model yazıcılar tercih edilmektedir. Renkli etiket yüzeyi yazıcıları bu eski yazıcıların yerini hızla almaktadır.
 
Bu yeni renkli yazıcılar sayesinde daha iyi çözünürlükte etiketler de oluşturmaktadır. Aynı zamanda etiketlerde ince çizimler de kolaylıkla kullanılmaktadır. Sıvıyı daha iyi tuttuğundan dolayı etiket yüzeyinde dağılmalar söz konusu olmaz. Aynı zamanda yapışkanın yüzeyine çok daha iyi işleyen bir yapışkan boya kullanılmaktadır. Bu da etiketlerin daha canlı olmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.
 
Etiketlerin gerçekliğinin net olmasına göre çözünürlüğün netliği artmaktadır. Eski yazıcıların tam aksine yeni renkli etiket yazıcıları çok daha iyi bir performans sağlamaktadır. Bu sayede teknoloji ile etiket sistemine kolayca harmanlamışlardır. Aynı zamanda renkli yazıcılar daha kaliteli bir görsele sahip oldukları için satışları da daha fazladır.

loading...

Hiç yorum yok

Diyet Kilo ve Zayıflama konularında bize yazınız

Önizleme