Header Ads

Önizle

Göğüs estetikleri

Önizle
Göğüs estetikleri

Kadınların memelerinin estetik yönden daha iyi görünmesi açısından yapılan göğüs estetikleri artık günümüzde hem daha kısa sürede uygulanır hem de kolay iyileşme sağlanır. Göğüslerin çok küçük ya da büyük olması, deformeye uğraması, ameliyat sonucu alınması gibi durumlarda göğüs estetiğine başvurmak kadınlar için kendilerini daha iyi hissetmelerine neden olur. Göğüs estetiğinin birden fazla amacı vardır. Göğüs dolgunluğunun arttırılması, kadının öz güveninin yükseltilmesi, vücuttaki genel görüntünün dengeye getirilmesi ve daha orantılı bir vücut yapısının olması bu estetik operasyonun yapılma amaçlarındandır. 


Kadınların meme yapılarından şikayet etmeleri ve yakınmaları nedeniyle pek çok yöntem daha da gelişmiş durumdadır. Göğüs estetiği, on sekiz yaşından itibaren uygulanabilmektedir. Ameliyat planlamasının yapılması kadıların kendilerini psikolojik açıdan iyi hissetmesine ve bir an önce kadınların öz güvenlerinin yerine gelmesine  yönelik olmalıdır. Göğüs estetiği yapılırken en mükemmel olanın değil, vücut yapısına en uygun olanın yapıldığı uygulamadır. Kadınların düşündüğü ölçüler vücutları için uygun olmayabilir. Bu da hekim ve hastanın ortak verdiği kararla gerçekleştirilir. Estetik cerrahlar göğüs estetiklerinde kendine özgü olana ulaşmayı hedeflemekte ve birçok dinamiği de göz önünde bulundurulmalıdır. 


Bu noktada da sadece tecrübe ve bilgi değil, hayal gücü ve sanatsal algısı da işin içine girecektir. Bazı göğüs estetikleri birkaç teknik bir arada yapılabilir. Göğüs büyütme ve dikleştirmenin bir arada yapılması uygun olur. Ayrı ayrı yapılabilmesi de mümkün olmaktadır. Bu şekilde ulaşılmak istenen göğüs yapısına da ulaşılabilir. Daha önce yapılmış göğüs estetiklerine bakılarak fikir almak bu konuda yararlı olacaktır. Bugün artık üç boyutlu görüntüleme sistemleri kullanılmakta ve ameliyat öncesi göğüs fotoğrafı çekilerek, hangi hacimde nasıl bir göğüs yapısına ulaşacağını görmek mümkün olmaktadır. Bu sayede hem cerrah hem hasta ne kadarlık bir silikon gerekeceği veya nasıl bir yol izleneceği konusunda fikir sahibi olabilmektedir. 


Göğüs estetiği için uygulanabilen pek çok teknik bulunmaktadır. Bunların arasında hastaların daha fazla mutlu olduğu teknikler de mevcuttur. Ameliyat esnasında hangi tekniğin uygulanacağı, hastanın beklentisi, meme yapısının büyüklüğü, hekimin kararı etkili olmaktadır. Kullanılan tekniğin sonuçları hastaya mutlaka açıklanmalıdır. Meme estetiği tekniğin seçimi esnasında hastanın beklentileri tam olarak göz önünde bulundurulmalıdır ki, hastanın memnuniyeti burada göz ardı edilemez. 


loading...

Hiç yorum yok

Diyet Kilo ve Zayıflama konularında bize yazınız

Önizleme