Header Ads

Önizle

Düz bir karın için 10 etkili yöntem

Önizle
Dümdüz bir karına sahip olmanız için yapmanız gereken 10 etkili yöntem...

1. Protein alımını artırın
Metabolizmanızı hızlandırmak için sabah kahvaltısında dört adet haşlanmış yumurta beyazı tüketerek protein alımınızı artırın. Bu yöntemle metabolizmanızı sabah hızlandırır ve formunuza kavuşma hedefinize yaklaşırsınız. Protein bakımından zengin gıdaların sindirimi, absorbe edilmesi ve kullanımı daha uzun surer. Bu da daha fazla kalori yakacağınız ve kendinizi daha uzun sure tok hissedeceğiniz anlamına gelir.

2. Her gün bir elma yiyin
Düz bir karna sahip olmanın en etkili yöntemlerinden biri de her gün meyve ve sebze tüketmektir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve lif alımını artırmak için her gün 2-4 kez meyve ve 4-6 kez sebze tüketmeyi hedefleyin. İşte her gün bir elma yemekle başlayabilirsiniz. Elmada kolestrolü azaltan pectin bulunmaktadır. Ayrıca, doğası itibariyle açlığınızı gayet etkili şekilde bastıracaktır.

3. Ağırlık çalışması yapın
Egzersiz yapmadığınızda bile, ne kadar fazla kasınız varsa o kadar fazla kalori yakarsınız. Ağırlık çalışması yapmadan sadece kardiyo egzersizleri yaparsanız, karın bölgenizdeki kasların yanısıra kas kütlesinden de kaybedersiniz. Düz bir karın için rutin egzersiz programınıza ağırlık çalışmalarını ekleyin.

4. Su tüketin
Her gün yeterli miktarda su içmeniz, düz bir karına sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Yemek yemeden önce su içmeyi deneyin. Böylece daha az yersiniz. Açlıkla susuzluğu birbirine karıştırmamayı öğrenin. Bunun en iyi yolu, her öğünden önce su içmektir.

5. Kardiyo egzersizlerinizi geliştirin
Düz bir karın için 60 dakika yoğun egzersiz yapmanız gerekli. 10 dakika koşmayı, sonra 1 dakika hızlı koşmayı, ardından 5-10 burpee hareketi yapmayı ve 5-10 şınav çekmeyi deneyin. En iyi sonuç için bunları en az 5 kez tekrarlamanız lazım. Ancak tüm hareketleri 1 kez yaparak başlayın.

6. Gece geç vakitte yemek yemeyin
Yatağa girme vaktinin 2 ya da 3 saat öncesinden itibaren bir şey yemeyin. Bu zor biliyoruz, ama önemli. Uyurken metabolizmanız yavaşlar ve bu da yatağa girmeden aldığınız kalorileri yakamayacağınız anlamına gelir. Bir bardak su içmeyi deneyebilirsiniz.

7. Pliometrik antrenman
Pliometrik hareketleri yaparken %90 yoğunlukla egzersiz yaparsınız ve metabolizmanızı canlandırırsınız. Bu da daha kısa sürede düz bir karna sahip olacağınız anlamına gelir.

8. Tuz tüketimini azaltın
Bu, genel sağlığınız için de faydalı olacaktır. Aşırı tuz tüketimi şişkinliğe neden olabilir; bu da formunuza kavuşma hedefinize ters düşecektir. Tuz alımını azaltamıyorsanız deniz tuzu kullanmayı deneyebilirsiniz. Daha az sodium içeren tuz türleri, şişkinliğin azaltılmasına yardımcı olabilir.

9. Bira ve gazlı içeceklerden vazgeçin
Bira ve gazlı içecekler düz bir karının en büyük düşmanlarıdır. Karnınızın daha düz görünmesini istiyorsanız, bu içecekleri tüketmeyi bırakın.

10. Gövdenizi güçlendirin
Bu çok zor egzersizler yapmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Gövdenizi bazı kolay yöntemlerle güçlendirebilirsiniz. Sadece dik durmanız ve nefes alışverişini kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Yoga da gövdenizi güçlendirmeniz için bir seçenek olabilir.

loading...

Hiç yorum yok

Diyet Kilo ve Zayıflama konularında bize yazınız

Önizleme