Header Ads

Önizle

Akupunktur tedavisi ile birlikte diyet

Önizle

Akupunktur, obezite hastaları ve aşırı kilolu insanların son dönemlerde başvurduğu bir yöntem. Zayıflamak için başvurulan bu yöntemde hasta diyet de yapıyor. Diyet listesi iğneler takılmadan uygulansa aynı sonuç alınır mı?

Akupunktur, diyet yapmayı kolaylaştıran ve metabolizmayı hızlandıran bir tedavi yöntemidir. Akupunktur sayesinde, diyet çok rahat yapılabilir. Akupunktur yapılmadan, aynı listeyi uygulasanız bile aynı kiloyu veremezsiniz.

Akupunkturu en çok kimler tercih ediyor? Neden?
Akupunktur kadınlar arasında çok yaygın.  Hanımlar kilo vermek için kullandıkları ilaç ve benzeri maddelerden gördükleri zararın farkına varınca, daha bilinçli davranarak akupunkturu tercih ediyorlar. Bunun yanında kilonun sosyal bir sorun haline gelmesi de, kişiyi kesin çözüme ulaşmak için doğru yöntemi seçmeye yöneltiyor.

İğnelerin diyete etkisi nedir?
Pek çok olumlu etkisi var.  Akupunktur, hipotalamusta bulunan iştah merkezini etkileyerek, hastanın iştahını düzenler ve hasta çok az yemekle doyar. Mide asit salgısını azalttığı için diyet sırasında
hastanın mide kazıntısı ve mide yanması gibi sorunları olmaz. Diyet sırasında halsizliği ve bitkinliği önler. Üstelik akupunktur enerji verir. Hasta, diyet sırasında kendisini daha dinç hisseder. Metabolizma hızını düzenler. Akupunktur tedavisi gören hasta, kendi kendine yaptığı diyetlerden daha kolay kilo vermeyi başarır. Akupunktur serotonin ve endorfin seviyesini artırarak, diyet sırasında kişiye huzur verir ve sedasyon sağlar. Böylece diyet yapan kişi, yemek yeme zevkinin kısıtlamasından dolayı huzursuz ve sinirli olmaz. İğneler kişiye tokluk hissi verir


loading...

Hiç yorum yok

Diyet Kilo ve Zayıflama konularında bize yazınız

Önizleme